ایران پتروکِم Iran Petrochem

بررسی و تحلیل وضعیت و روند صنعت پتروشیمی در ایران و جهان

ایران پتروکِم Iran Petrochem

بررسی و تحلیل وضعیت و روند صنعت پتروشیمی در ایران و جهان

۳ مطلب در مهر ۱۳۹۷ ثبت شده است

سرمایه گذاری های جدید شرکت سعودی آرامکو در چین

مدیر سایت | دوشنبه, ۳۰ مهر ۱۳۹۷، ۰۵:۳۴ ب.ظ

شرکت سعودی آرامکو به منظور افزایش ریسک پذیری خود در مقابل افت و خیزهای بازار و اقتصاد، علاوه بر استراتژی ادغام و یکپارچه سازی افقی(تملک شرکتهای بالادستی نفت و گاز)، ادغام عمودی(ورود به پالایش و پتروشیمی) را نیز در دستورکار قرار داده که خرید سهام سابیک بخشی از استراتژی اخیر است. آرامکو علاوه بر سرمایه گذاری های موجود خود در آمریکا، ژاپن، و کره جنوبی، ورود به بازار سرمایه کشورهای چین و هند و مالزی را نیز در دستور کار قرار داده است. این شرکت -که از سال 2006 مقام بزرگترین تامین کننده نفت خام پالایشگاههای چین را در اختیار داشته است- اخیرا به افزایش سرمایه گذاری خود در صنعت پالایش و پتروشیمی چین روی آورده و ضمن انعقاد قرارداد با شرکت پتروشیمی ژجیانگ جهت تامین نفت خام آن شرکت، اخیرا یک یادداشت تفاهم (MoU) با فرمانداری ژجیانگ چین برای مشارکت با شرکت ژجیانگ در پروژه احداث یک پالایشگاه و همچنین در خصوص تامین، ذخیره سازی و تجارت نفت خام امضا کرده است. این سومین سرمایه گذاری از این نوع توسط آرامکو در چین است. قبلا آرامکو همراه با  ساینوپک و اکسون موبیل مالکیت بخشی از سهام شرکت پتروپالایش فوجیان را کسب کرده بود. این شرکت همچنین برنامه ریزی برای احداث یک پالایشگاه 300 بشکه ای با مشارکت نورینکو را در دست داشته و مذاکرات برای مشارکت در ساخت یک پالایشگاه در یونان چین را آغاز کرده است.
اطلاعات بیشتر:
https://www.reuters.com/article/us-saudi-aramco-china-oil-refinery/saudi-aramco-to-invest-in-refinery-petrochemical-project-in-east-china-idUSKCN1MS0BZ

  • مدیر سایت

بخش قابل توجهی از فعالیتهای پژوهشی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، بر تولید دانش فنی (لیسانس) فرآیندها و ساخت کاتالیست­های پر کاربرد صنعت پتروشیمی متمرکز است. از طرفی صنعت پتروشیمی یک صنعت سرمایه بر با حجم سرمایه گذاری میلیارد دلاری است و از نگاه سرمایه گذار به عنوان مشتری بالقوه محصولات دانش بنیان، هزینه خرید لیسانس فرآیند یا تعویض کاتالیست یک واحد تولیدی، سهم اندکی از کل هزینه سرمایه گذاری  یا کل هزینه تولید را به خود اختصاص میدهند (به ترتیب 5 و 10 درصد)، در حالی که استفاده از فرآیند کم بازده یا کاتالیست فاقد کیفیت، ریسک سرمایه گذاری و هزینه های تولید را به شدت بالا برده و به هیچ روی توجیه مخاطره کردن را ندارد. از این رو نمی توان انتظار داشت که سرمایه گذار بخش خصوصی ایرانی یا خارجی، بدون تضمین کافی حاضر به پذیرش ریسک بر روی بیش از 90 درصد از سرمایه میلیارد دلاری خود اعم از آورده یا وام بانکی باشد. بنابراین، لازم است که به طرق مناسب، انگیزه و اطمینان خاطر کافی به سرمایه گذار برای پذیرش ریسک های مذکور داده شود. در ادامه شماری از راهکارهای پیشبرد تجاری سازی محصولات دانش بنیان صنعت پتروشیمی پیشنهاد میگردد:

  • مدیر سایت

زمینه های همکاری ایران و قطر در صنعت پتروشیمی

مدیر سایت | چهارشنبه, ۲۵ مهر ۱۳۹۷، ۰۹:۱۳ ق.ظ

قوتها

·    ایران و قطر با دسترسی به میدان عظیم گازی مشترک در خلیج فارس از بازیگران مطرح عرصه گاز طبیعی و پتروشیمی جهان محسوب می­شوند. قطر به عنوان کم هزینه ترین تولیدکننده LDPE در خاورمیانه و بزرگترین صادرکننده کود شیمیایی و LNG جهان شناخته میشود. ایران نیز سالیانه 50 میلیون تن محصولات پایه پتروشیمی تولید و نزدیک به نیمی از آن را صادر میکند. هر دو کشور در موقعیت دریایی مناسب برای صادرات به آسیا و اروپا قرار دارند.

  • مدیر سایت